П`ятниця, 03.05.2024, 18:06
Вітаю Вас Гість | RSS

КУ "Попаснянський ліцей №20"

Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 73
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2016 » Квітень » 13 » Всеукраїнська конференція «ІХ Короленківські читання»
09:21
Всеукраїнська конференція «ІХ Короленківські читання»

Полтава  вкотре  гостинно  зустріла  шанувальників життя і творчості великого  гуманіста, неперевершеного суспільного діяча, рідкісної за моральними чеснотами людини, блискучого журналіста й редактора,  письменника – класика Володимира Галактіоновича  Короленка. Два останні десятиліття його славного життя були пов’язані з Полтавою. Тому саме тут, у стінах  Полтавського  літературно-меморіального  музею     В.Г. Короленка,  19-20 листопада 2015 р.  відбулася Всеукраїнська конференція «ІХ Короленківські читання». Учасниками представницького наукового зібрання  цього року стали  провідні науковці та літературознавці з Полтави, Києва, Рівного, Івано-Франківська, Херсону, Кам’янець- Подільська, Одеси, Мелітополю та Глазова (Удмуртія, Росія), а також  учителі  Закарпаття, Миколаєва,  Донеччини, Черкаської області.  Побувати на конференції пощастило й учителю зарубіжної літератури  Попаснянської гімназії №20 Вікторії Геннадіївні Макаренко.

Традиційне пленарне  засідання конференції  охопило  велике коло проблем  і  тем, пов’язаних із життям та діяльністю митця, зокрема: «В.Короленко – письменник і громадський діяч», «Творчість В.Короленка в контексті світової літератури», «Особливості мови творів В.Короленка» тощо.  Гості мали змогу  поділитися  найактуальнішими пошуками та відкриттями в галузі короленкознавства.

Справжньою окрасою свята стала мистецька вітальня «В гостях у         В.Г. Короленка»   від студентів Полтавського педагогічного університету,  що носить ім’я великого гуманіста.  А  відчути затишок обійстя  і атмосферу  гостинності, яка завжди панувала у Короленків, учасники конференції  змогли під час екскурсії садибою Володимира Галактіоновича. Зустріч дослідників короленківської літературної спадщини завершилася традиційно: пригощанням трав’яним чаєм з пирогом, як це було заведено ще за життя письменника-класика.

В рамках традиційної науково-практичної конференції був також проведений семінар вчителів-методистів зарубіжної літератури   «Передові педагогічні ідеї та сучасність».  У формі педагогічних діалогів між науковцями, методистами та вчитеямиі-практиками пройшов  науковий  дискурс шкільної програми із зарубіжної літератури та  особливості  практичної її  реалізації . Цінним подарунком для кожного учасника стали підручники і навчально-методичні комплекти із зарубіжної літератури для учнів 5-7 класів, створених авторським колективом під керівництвом професор       О.М. Ніколенко (Київ, видавництво «Грамота»), що їх презентувала сама авторка  та комплекти періодичних фахових видань від редакторів журналів та газет.

Безумовно, подібні заходи  сприяють не лише формуванню професійної компетенції сучасного вчителя, а й забезпечують ефективну співпрацю між практиками  та науковцями всіх регіонів нашої країни та є запорукою  розвитку предмета «Зарубіжна література».

 Вікторія Макаренко, вчитель зарубіжної літератури Попаснянської гімназії № 20

 

 

 

Переглядів: 406 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Квітень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz