Четвер, 02.05.2024, 13:10
Вітаю Вас Гість | RSS

КУ "Попаснянський ліцей №20"

Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 73
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2016 » Вересень » 16 » Україна очима дітей
00:33
Україна очима дітей

Маргарита Рубаненко - учениця 10 класу

     У серпні цього року я побувала у місті Ужгород, де проходила Всеукраїнська МАНівська літня школа з мистецтвознавства. У літній школі для  нас було організовано  велику кількість екскурсій, які вражали своєю історією, архітектурою, мистецтвом і картинами. Найпершою була екскурсія по місту Ужгород. Ми ознайомилися з містом, його визначними місцями, пов’язаними з історією, та архітектурою.  Наступна екскурсія була до художнього музею  Й. Бокшая, де ми побачили багато картин, робіт самого Бокшая, Ерделі та інших талановитих художників. У музеї були й роботи закордонних митців, та навіть картини Айвазовського, Шишкіна і цікаві малюнки Шевченка. Ще ми побували у мистецькому центрі «Галерея ІЛЬКО», де проходила виставка фоторобіт угорського фотокореспондента під назвою «Будні».     Звісно, Закарпаття неможливо уявити без замків. Ми відвідали чотири з них: Ужгородський, Мукачівський (Паланок), Чинадіївський (Сент-Міклош) і Невицький. Екскурсії до замків були цікавими та сповненими несподіванок. На одній із екскурсій мені випала можливість зіграти на роялях XVIII і XIX  сторіччя із позолоченими струнами. Це підняло мені настрій на весь день і подарувало незабутні спогади. В останній день нам були вручені свідоцтва про навчання у літній школі МАН з мистецтвознавства.  

       На середньому фото я знаходжуся у місті Києві на Софійській площі біля пам'ятника Богдану Хмельницькому, гетьману України, який було встановлено 120 років тому. П’єдестал для пам’ятника споруджено з каміння, яке залишилося після будівництва мосту через Дніпро.
        На лівому фото вулиця Андріївський узвіз, а на задньому плані розташована Андріївська церква. Андріївський узвіз – чудове місце не лише для тих, хто хоче відчути дух історичного минулого, але й чудовий закуток мистецького життя столиці. Кажуть, що назву узвіз отримав від Андріївської церкви, яка була збудована тут у 18 столітті.
          На правому фото я і моя поруга на фоні водоспаду в парку Софіївка в Умані. Національний дендрологічний парк „Софіївка” - видатне творіння к. ХVІІІ – поч. ХІХ ст., витончена поема з каменю, води, рослин, архітектурних споруд і скульптур. Парк створено власником міста Умані, польським магнатом Станіславом Потоцьким, як подарунок коханій дружині, красуні- гречанці Софії Вітт-Потоцькій. Це парк, що розкинувся на площі близько 170 га, і сьогодні вражає своєю неповторною красою та загадковою романтичністю. Овіяний історіями, він захоплює і дивує, зачаровує і приносить насолоду своїми краєвидами.   „Хто не бачив „Софіївки”, той не має повної уяви про те, як мистецтво впливає на природу. Каміння й вода – ось її багатство… Зайдеш, не вийшов би вічно: усе прекрасно… Скрізь видно геній смаку…”, - сказав  І.Долгорукий.

    Учениця 10 класу

 

Маргарита Рубаненко

 

 

Переглядів: 388 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 1
avatar
0
1 vicky • 00:38, 16.09.2016
Дуже емоційні фото! Це - спогади на все життя!
avatar
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Вересень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz